Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Izacite iz ishrane i spasite se: Sa OVIM sastojkom se hrani KARCINOM a nalazi se u sljedećoj hrani!

97696


Njegovo ime je glukozno-fruktozni sirup i to je vrsta kukuruznog sirupa.

Proizvodi se na takav način da se uz pomoć enzima dio glukoze pretvara u fruktozu da bi se dobila željena slatkoća. Nastaje mješavina glukoze i fruktoze, koja se zove glukozno-fruktozni sirup.

Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, HFCS produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv itekako “dobrodošao” u svijetu brze hrane.

Glukozno-fruktozni sirup se naširoko koristi kao zamjena za šećer u mnogim gaziranim pićima, sokovima, jogurtima, žitaricama, pecivima i gotovim juhama.

Nažalost, kao i mnogi drugi aditivi, glukozno-fruktozni sirup ima razarajuće djelovanje na naše zdravlje.

Zašto je ovaj sirup toliko opasan?

Glukozno-fruktozni sirup predstavlja opasnost ne samo za našu liniju. Fruktoza je općenito otrov za naše tijelo, jer ju mozak ne doživljava kao hranu.

Fruktoza, poput glukoze je jednostavni šećer. Jedina razlika je u tome da fruktoza u naša crijeva dospijeva puno sporije nego glukoza, a zatim sporije ulazi u krvotok – zbog toga je njezina apsorpcija ograničena.

Studija objavljena u časopisu Journal of Nephrology otkriva da konzumiranje “dijetalne fruktoze” pogoršava bolest bubrega inhibirajući crijevne apsorpcije kalcija i izazivaju nedostatak vitamina D.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar