Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

MOGU VAM SPASITI ŽIVOT: 5 ranih simptoma RAKA DOJKE koje mnoge žene ignorišu!

235546745g4g


Ovih pet ranih upozorenja RAKA DOJKE su često zanemareni, iako mogu biti od najvećeg značaja za vaš život.

1. Promjene na mladežima

Mladeži su obično povezani s povećanim rizikom od raka kože; Međutim, oni također mogu ukazivati ​​na rak dojke. To je potvrđeno u studiji koja je uključivala 89,902 žena, u dobi od 40-65 godina, čiji su medicinski zapisi pomno pratili tijekom razdoblja od 18 godina. Na početku istraživanja, dokumentirano je broj mladeža svaka žena imala. Tijekom istraživanja, 5.956 žena imalo je dijagnosticiran rak dojke. Studija je zaključila da žene koje imaju više mladeža imaju 13% veći rizik od raka dojke nego žene koje nisu imale mladeža.

2. Kašalj ili hrapavo grlo

Ako se rak dojke širi na pluća, to može biti obilježeno dužim kašljem ili promuklosti. Prema statistici, rak dojke metastazira u pluća u 60-70% pacijenata u terminalnoj fazi. Otežano disanje i suhi kašalj najčešći su simptomi .

3. Promjene u mjehuru ili crijevima

Rak dojke izaziva promjene hormona koje uzrokuju uretra da se osuši, što dovodi do inkontinencije. Uobičajeni znakovi su urin curi tijekom kašljanja, smijanja, kihanja ili vježbanje, kao i nagle i hitna potreba za mokrenjem, i mokrenje koji traje dulje od uobičajenog. Bilo koji od ovih simptoma treba raspraviti s liječnikom.

4. Umor

Umor je čest simptom kod mnogih tipova raka, uključujući rak dojke. Umor nije posljedica fizičkih napora i često je praćen drugim simptomima kao što su bol, poremećaj sna i depresija. Ovaj umor uzrokovan neravnotežom hemikalija u tijelu i stvara rak.

5. Neobjašnjiv bol u leđima

Bol u leđima može ukazivati ​​da su tumori raka dojke formirani. Najčešće se osjeća kao pritisak na rebra i kralježnice, ili bol u gornjem dijelu leđa, kao da dolazi iz kostiju. To također može značiti da se rak dojke proširio na kosti.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar