Dobro dosli

aa

srijeda, 11. siječnja 2017.

NAJPOTRESNIJA PRIČA U SRBIJI: Poklanjamo bebu jer nemamo čime da je hranimo!

Dragan Nikolin (45) i njegova nevjenčana supruga Žana Međa (32), žive u opštini Žitište, u mjestu Itebej, i zbog veoma loše finansijske situacije su prinuđeni da se odreknu bebe koja uskoro treba da se rodi.


Foto-ilustracija: freeimages.com/Malgos


Naime, Žana je u devetom mjesecu trudnoće, ali nema uslova za izdržavanje, pa će bebu “pokloniti” svakom ko je spreman da je voli i brine o njoj kao o svom rođenom djetetu.

Oni imaju još dvoje djece, Draganu (4) i Dragana (5) koji non stop ponavljaju da su gladni, a njihovi nemoćni roditelji su nemoćni, jer nemaju novca za hranu. Oni su pješke po velikoj hladnoći došli do Beograda.

– Baš je hladno, krenuli smo peške iz Zrenjanina, ali usput smo stajali da se odmorimo i ugrijemo. A da nas pitate gdje smo krenuli, ne bih znam da vam kažem. Da rovarimo po kontejnerima, da tražimo prenoćište, da prosimo, da idemo pred Vladu? Gdje ćemo i šta ćemo živote? Sad će i beba da se rodi, i umjesto da se veselimo, razmišljamo šta ćemo joj dati da jede. Nemamo ni za mlijeko. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje je i to nego da umre od gladi i hladnoće – kaže Dragan.

Žana objašnjava da je posljednji obrok dala sinoć, to je bio jogurt koji je našla na ulici.

- U blizini objekta u kojem živimo nalaze se groblje i deponija. Tu sam našla dušek na kojem spavamo. Živimo bez vode, struje, grijanja, tako je već četiri godine, otkada nam se kuća srušila u blizini kanala. Bila je trošna, a vlaga je učinila svoje – kaže nesrećna majka.

Izvor: telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar