Dobro dosli

aa

subota, 28. siječnja 2017.

NJEMAČKI DOKTOR NOBELOVAC: Dobijate rak jer OVO jedete! (VIDEO)

dokslika

Njemački dobitnik Nobelove nagrade u području fiziologije, Harald zur Hauzen, upozorio je da slabo proučen virus, koji se sreće kod krava, može izazivati rak i kod ljudi!

– Ja smatram da domaće životinje mogu biti izazivači raka debelog crijeva kod ljudi. Raspolažemo podacima koji idu u prilog ovoj hipotezi. Međutim, ovo tek treba potvrditi, istakao je Hauzen.



I drugi naučnici ranije su upozoravali da upotreba crvenog mesa (teletine, govedine, konjetine, ovčetine i svinjetine) povećava rizik od dobijanja raka. Ali, Hauzen tvrdi da opasnost dolazi samo sa govedinom, ali i sa, koliko to izgledalo nevjerovatno, kravljim mlijekom.

– Tradicionalno objašnjenje povezano je sa pripremom mesa za jelo na roštilju, a odatle su izvođene tvrdnje da to dovodi do formiranja kancerogena. Ova se teza gubi iz vida jer se isti kancerogeni obrađuju i pilikom prženja ribe i piletine, a da niko ne misli da upotreba mesa pernatih životinja i ribe povećava rizik od raka debelog crijeva, naglašava naučnik.

Otkriva i da je u istraživanjima posebno poklonio pažnju činjenici da se u Mongoliji jede puno crvenog mesa, a da se rak debelog crijeva sreće krajnje rijetko, kao i u Indiji, gdje se govedina iz vjerskih razloga nikad ne jede. Hauzen ukazuje da se nivo kolorektalnih oboljenja od raka povećao poslije Drugog svjetskog rata.





On je uvjeren da je to povezano sa tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina. Njemački naučnik dodao je i da se u pomenutim azijskim zemljama mnogo rjeđe sreće rak mliječnih žlijezda, zato što se u njima minimalno koriste u ishrani mliječni proizvodi i kravlje mlijeko.

Hauzen je u posljednjem broju časopisa International Journal of Cancer objavio da je proučavao uzorke krvi i mlijeka krava i da je otkrio elemente DNK koji mogu pripadati nepoznatom virusu, koji bi mogao biti uzrok raka.



http://www.novonovo.info

Nema komentara:

Objavi komentar