Dobro dosli

aa

srijeda, 11. siječnja 2017.

U slučaju SRČANOG UDARA imate samo 10 sekundi da spasite svoj život! Trebate učiniti ovo… (VIDEO)

Image result for U slučaju SRČANOG UDARA imate samo 10 sekundi da spasite svoj život! Trebate učiniti ovo… (VIDEO)




Srčani udar je vodeći uzrok smrti u svijetu, a nažalost ne možete predvidjeti ovaj ozbiljan i hitan slučaj. Međutim, u slučaju srčanog udara postoje određene korisni savjeti koji bi vam mogli spasiti život.

Dobro je znati da možete pomoći sami sebi ili nekome u slučaju takve situacije, prije nego što hitna pomoć stigne. Bez ikakve ideje o tome što učiniti kada imate srčani udar mnoge ljude uhvati panika. Zbog toga, u roku od nekoliko sekundi pada se u nesvijest.

Međutim, još postoji nešto što možete učiniti kako bi spasili svoj život usprkos činjenici da imate samo nekoliko sekundi da reagujete.

Pogledajte video da vidite kako tačno treba kašljati u ovakvoj situaciji:






Prvo, morate nazvati hitnu pomoć. Nakon što ste pozvali pomoć, morate početi kašljati nasilno. Kašljite duboko i jako, ne prestajte, izdišite svake dvije sekunde. To može spasiti vaš život ili život nekoga do koga vam je stalo.

Na ovaj način dopuštate protoku krvi natrag u srce i tim bi ono trebalo raditi normalno. Ova vrsta pritiska balansira srčani ritam. Na taj način, sve dok ne stigne medicinska pomoć može se spriječiti buduća šteta.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar