Dobro dosli

aa

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Za bolove u koljenu krivac je HRSKAVICA: Prirodno obnovite hrskavice sa JEDNOM NAMIRNICOM!

34trete


Dodatak je mnogim salatama i desertima, a osim što je veoma jednostavan za pripremu, želatin ima još jednu prednost – on je izvanredan prirodni lijek za obnavljanje hrskavice u koljenu, kuku i ostalim zglobovima. Naime, istraživanja su pokazala da konzumacija ove namirnice u znatnoj mjeri može da pomogne u regeneraciji hrskavice, jer ima sličnu hemijsku strukturu.
Oštećena i istrošena hrskavica u koljenu, može nam napraviti velike probleme, i u velikoj mjeri nam naručava kvalitet života – stoga jedite želatin za hrskavicu svakodnevno, jer osim što će pokrenuti zglobove učestvovaće i u regeneraciji.

Optimalna količina iznosi 10 grama dnevno, a redovnom konzumacijom mogu se sprečiti i neprijatni simptomi osteoartritisa. Veoma je bogat proteinima, ima 10 esencijalnih amino-kiselina, između ostalih, prolin i hidroksiprolin, koji pomažu u regeneraciji mišićnog tkiva.

Još jedna prednost jeste i to što u želatinu nema ni masti ni holesterola, što nije slučaj s većinom namirnica bogatih proteinima. Osim toga, obiluje kolagenom. supstancom koja učestvuje u izgradnji tkiva, kostiju, tetiva, ligamenata i hrskavica…

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar